Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Què és el PAM

El Pla d’Actuació Municipal - PAM- és el principal document estratègic del govern municipal que marca les prioritats polítiques i les principals actuacions a impulsar durant el mandat.

L’elaboració del PAM parteix de l’Acord de Govern dels partits polítics que componen l’Equip de govern de cada mandat. Aquest document es treballa en una primera fase políticament, per acabar de definir els Eixos i els Objectius estratègics del PAM.

En una segona fase es defineixen els objectius i accions tècniques amb els referents dels diferents àmbits municipals que es deriven d’aquest eixos i objectius estratègics, que finalment es relacionen amb el 17 ODS  de l’Agenda 2030 i dels que es determinen quins s’obren a procés participatiu.

Una vegada tancat el procés participatiu s’elabora el document definitiu que s’aprova per Ple i posteriorment es comunica a la ciutadania.

El procés participatiu del PAM està orientat a:

  • Copsar la percepció ciutadana en relació a les principals necessitats del municipi de cara als propers anys. La identificació d’aquestes necessitats serviran a l’Ajuntament per tal d’acabar de perfilar les prioritats a impulsar durant els propers anys i per definir l’agenda participativa de cara a la resta del mandat.
  • Identificar possibles actuacions a incorporar a l’esborrany del PAM elaborat per l’Ajuntament.

En el procés participatiu del PAM estan implicats ciutadania a títol individual, entitats de la societat civil, personal de totes les àrees de l’Ajuntament, equips de suport extern i l’equip de govern com a responsable final de l’impuls del PAM.

Ens trobem en fase d’elaboració del PAM 2023-2027 internament definint eixos, objectius estratègics i objectius tècnics. I a nivell participatiu iniciem el procés a partir del 16 de març amb les primeres accions de caràcter informatiu.